• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Βούρκωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας για τους ηλικιωμένους (video)

    Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος


    Συγκινήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, μιλώντας για τους γονείς και τους παππούδες μας

    Συγκίνηση προκάλεσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης που πραγματοποιεί αναφορικά με τις εξελίξεις για την πανδημία.

    Ο κ. Τσιόδρας, αφού μας ενημέρωσε για μία ακόμη φορά για τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 35 στον αριθμό, καθώς και τα θύματα της πανδημίας, που φτάνουν στην χώρα μας τους 13, υπενθύμισε για μία ακόμη φορά τα μέτρα που πρέπει να τηρούμε όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους ίδιους, αλλά και να εμποδίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού.

    Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία και κανένας άνθρωπος δεν θεωρείται «καταδικασμένος», ανεξαρτήτως της ηλικίας και της κατάστασης της υγείας του.

    Ο γνωστός λοιμωξιολόγος έκανε αναφορά σε ένα μήνυμα που δέχθηκε από γνωστό του, τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο επιστήμονα. «Κάνετε πολύ λόγο για μερικούς ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας» του είπε ο γνωστός του, όπως μετέφερε ο κ. Τσιόδρας.

    Ο ίδιος, απαντώντας σε αυτό, επεσήμανε ότι δεν κάνουμε λόγο για ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, αλλά για τους γονείς και τους παππούδες μας, τους δικούς μας ανθρώπους, εκείνους που αγαπάμε και θέλουμε να έχουμε δίπλα μας και του χρόνου.

    «Η απάντηση είναι πως το θαύμα της ιατρικής είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών. Οι άνθρωποι που προσπαθούμε να προστατεύσουμε είναι οι πατεράδες και οι μανάδες μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας», είπε καθηγητής και δάκρυσε.

    Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσιόδρας δεν άντεξε και βούρκωσε, ενώ μεσολάβησαν λίγα δευτερόλεπτα για να μπορέσει να συνεχίσει. Η συγκίνησή του, όταν αναφέρθηκε στους μεγαλύτερους, δικούς μας ανθρώπους, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας πρωταγωνιστεί από την αρχή στην μάχη κατά του κορονοϊού, προσφέροντας τις επιστημονικές του γνώσεις στην πολιτεία και ενημερώνοντάς μας διαρκώς. Έχει καταφέρει, μέσα σε ελάχιστο διάστημα, να κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων.

    Δείτε το video:



    ΣΧΟΛΙΑ