• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Την αναστολή και των προθεσμιών για την κατάθεση ένδικων βοηθημάτων ζητούν οι διοικητικοί δικαστές

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Την αναστολή και των προθεσμιών για την κατάθεση ένδικων βοηθημάτων, σχετικών εγγράφων και υπομνημάτων, στις εκκρεμείς υποθέσεις, ζητούν οι διοικητικοί δικαστές, μετά τη μερική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω κορονοϊού.

    Με επιστολή τους στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, ζητούν:

    «Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θεωρεί ότι τα μέτρα που λήφθηκαν με την από 12.3.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας (ΦΕΚ 833 Β΄) όσον αφορά τα διοικητικά δικαστήρια δεν είναι επαρκή. Τούτο διότι δεν αναστέλλονται οι προθεσμίες που τίθενται από το νόμο ή έχουν τεθεί από το δικαστήριο για την κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων, σχετικών εγγράφων, νομιμοποιητικών στοιχείων και υπομνημάτων (όπως εμείς είχαμε ζητήσει με την 24/12.3.2020 αίτησή μας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας) και, ως εκ τούτου, αφήνεται ανέπαφο το μείζον, το οποίο είναι η προσέλευση δικηγόρων και κοινού στις γραμματείες. Ζητάμε εκ νέου να αποφασιστεί το παραπάνω μέτρο, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσώπων που θα μεταβαίνουν στις γραμματείες κατά το χρόνο της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, οι δε τελευταίες να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας».



    ΣΧΟΛΙΑ