• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Στους 86 οι νεκροί στη Γερμανία – Παρατηρήθηκε άμβλυνση της ανοδικής καμπύλης των κρουσμάτων


    Στα 22.672 ανέρχονται τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία, ενώ 86 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την καταμέτρηση της δημόσιας υπηρεσίας υγείας, Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), σήμερα Δευτέρα.

    Συγκριτικά, 18.610 κρούσματα και 55 θάνατοι είχαν ανακοινωθεί χθες, Κυριακή, όταν το RKI προειδοποίησε πως ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανόν υψηλότερος, καθώς δεν έχουν υποβάλει τα στοιχεία τους για το Σαββατοκύριακο όλες οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

    Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία για άμβλυνση της εκθετικής ανοδικής καμπύλης χάρη στα μέτρα κοινωνικού περιορισμού, ανακοίνωσε σήμερα ο Λόταρ Βίλερ επικεφαλής του Robert Koch Institute.

    «Βλέπουμε τα πρώτα στοιχεία ότι η εκθετική ανοδική καμπύλη των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία αμβλύνεται ελαφρά. Αλλά θα είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω οριστικά την τάση αυτή την Τετάρτη», είπε ο Λόταρ Βίλερ εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στην Γερμανία, στα οποία περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων, οι οδηγίες προσωπικής υγιεινής και οι αυστηρές προειδοποιήσεις για τις δημόσιες συγκεντρώσεις, φέρνουν ήδη αποτελέσματα.



    ΣΧΟΛΙΑ