• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Με αναβολή 2 ετών «απειλούνται» οι Ολυμπιακοί Αγώνες

    Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020


    Έντονος είναι πλέον ο προβληματισμός για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, αναφορικά με τον κορονοϊό 

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο της Ιαπωνίας, κινδυνεύουν με αναβολή έως και δύο ετών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορονοϊό, που φαίνεται να θέτει σταδιακά σε «ακινησία» μεγάλο μέρος του πλανήτη.

    Μία καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα ήταν «η πιο εφικτή» επιλογή, αν αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, δήλωσε συγκεκριμένα μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής στο Reuters, ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα που όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζει την μάστιγα του κορονοϊού.

    Ειδικότερα, ο Haruyuki Takahashi, ένα από τα 25 μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» δήλωσε: «Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για οποιαδήποτε πιθανότητα. Εάν τα παιχνίδια δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, μια καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα ήταν το πιο εφικτό».

    «Θα πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτό σοβαρά από τον Απρίλιο. Δεν νομίζω ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να ακυρωθούν, θα ήταν μία καθυστέρηση», συμπλήρωσε, μιλώντας στην Wall Street Journal.

    «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα αντιμετώπιζε προβλήματα εάν υπάρξει ακύρωση. Μόνο τα αμερικανικά τηλεοπτικά δικαιώματα τους παρέχουν ένα τεράστιο ποσό», τόνισε, εξηγώντας παράλληλα ότι δεν πιστεύει πως μια διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς κοινό είναι ρεαλιστική επιλογή, λόγω του ποσού των χρημάτων που θα χαθούν από εισιτήρια και άλλες πωλήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ