• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση στο Ιράν- Σοκαριστικό βίντεο με «θύματα σε σάκους»


    Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

    Το ανατριχιαστικό βίντεο φαίνεται πως είναι τραβηγμένο στο Ιράν, κράτος που έχει πληγεί σοβαρά από την επιδημία του κορονοϊού και φέρεται να απεικονίζει σειρές θυμάτων του ιού σε σάκους στοιβαγμένους σε νεκροτομείο.

    Το βίντεο αυτό δημοσιεύθηκε την ώρα που εντείνονται οι φόβοι ότι πιθανώς οι αρμόδιες Αρχές της χώρας αποκρύπτουν την πραγματικά έκταση που έχει πάρει η επιδημία στη χώρα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων του κορονοϊού στο Ιράν ανέρχεται σε 92 θύματα, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει πλέον τα 2.922. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι και ο αντιπρόεδρος της χώρας, Εσάκ Τζαχανγκίρι, καθώς και το 8% των μελών της Βουλής.

    Παράλληλα, όπως έγινε χθες γνωστό, οι Αρχές της χώρας άφησαν προσωρινά ελεύθερους 54.000 κρατούμενους, με στόχο να εμποδίσουν μια εξάπλωση της επιδημίας στις φυλακές.

    Το σοκαριστικό βίντεο, που φέρεται να έχει τραβηχτεί από μέλη του ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομείο της πόλης Κομ, όπου πρωτοανιχνεύθηκε ο κορονοϊός στο Ιράν, δείχνει σειρές σάκων που πιθανώς περιέχουν σορούς θυμάτων στους διαδρόμους. Αξίζει, ωστόσο, να διευκρινιστεί ότι η γνησιότητα του εν λόγω οπτικού υλικού δεν έχει εξακριβωθεί.

    Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το άτομο που καταγράφει τις σκηνές περιφέρεται σε διάφορους χώρους του νοσοκομείου, όπου διακρίνονται κι άλλοι σάκοι. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι Αρχές του Ιράν δεν προχώρησαν σε κάποιο σχόλιο σχετικά με το βίντεο που δημοσιεύθηκε και έκανε ταχύτατα το γύρο του διαδικτύου.

    Εκείνο που παραμένει ασαφές, σε περίπτωση που εξακριβωθεί η γνησιότητα του οπτικού υλικού είναι γιατί δεν ετάφησαν τα θύματα. Ωστόσο, ένας ντόπιος δημοσιογράφος υποστήριξε ότι υπήρχε έλλειψη χώρου.

    Την ίδια ώρα, ένα άλλο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα έχει επίσης προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση. Συγκεκριμένα, το δεύτερο οπτικό υλικό δείχνει έναν άνδρα να έχει καταρρεύσει στο δρόμο μετά από κρίση βήχα, ενώ προσπαθεί να ανασάνει. Οι εικόνες φέρονται να βιντεοσκοπήθηκαν στο Ιράν και αναρτήθηκαν στο λογαριασμό του δημοσιογράφου Mohamad Ahwaze στο Twitter.

    Η συνοδευτική λεζάντα αναφέρει ότι ο εικονιζόμενος άνδρας κατέρρευσε στην πόλη Ζαχεντάν της επαρχίας Βαλουχιστάν κι υπάρχουν υποψίες ότι έχει νοσήσει από τον κορονοϊό, αλλά δεν έχει φθάσει ακόμη ασθενοφόρο στο σημείο.

    Όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν πως η κατάσταση με τον κορονοϊό στο Ιράν είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Συγκίνηση έχουν προκαλέσει βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα, τα οποία απεικονίζουν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και γιατρούς στα νοσοκομεία της χώρας να χορεύουν και να τραγουδούν, με στόχο να ανταπεξέλθουν στην πίεση από την επιδημία του κορονοϊού που εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα.

    Σ’ ένα απ’ αυτά τα βίντεο, μάλιστα, διακρίνονται χαρακτηριστικά νοσηλευτές και νοσοκόμες με ειδικές στολές, μάσκες προσώπου και γάντια να επιδίδονται σε φιγούρες, σε μια προσπάθεια να τονώσουν το ηθικό γιατρών και ασθενών.

    Ένα άλλο βίντεο δείχνει μια Ιρανή νοσοκόμα να προσπαθεί να ανεβάσει την ψυχολογία των ασθενών τραγουδώντας και κουνώντας τα χέρια της.



    ΣΧΟΛΙΑ