• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Κλείνει και η Ρωσία ξενοδοχεία και resort. Στα 1.036 τα κρούσματα στη χώρα

    • Newsroom
    Πούτιν


    Το κλείσιμο  του τεράστιου δικτύου των κρατικών ξενοδοχείων, resorts και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, από τις 28 Μαρτίου μέχρι την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε η Ρωσία, καθώς ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα έφτασε σε 1.036, μετά τα 196 νέα περιστατικά που κατέγραψε την Παρασκευή.

    Όπως αναφέρει το reuters, o τομέας εσωτερικού τουρισμού και αναψυχής της Ρωσίας παραμένει υπό την εποπτεία του κράτους, κληρονομιά που έχει τις ρίζες της στη σοβιετική εποχή. Εκατομμύρια Ρώσοι κάνουν διακοπές κάθε χρόνο σε μεγάλα κρατικά ξενοδοχεία, θέρετρα, ιαματικά λουτρά και κατασκηνώσεις για παιδιά.

    Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε την επόμενη εβδομάδα ως μη εργάσιμη, ενώ η Μόσχα, η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων, εστιατορίων και καφέ, εκτός των φαρμακείων και των καταστημάτων που πωλούν τρόφιμα , από το σαββατοκύριακο και μέχρι τις 5 Απριλίου.

    Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία παραμένει αρκετά χαμηλότερος σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ο πρόεδρος της Μόσχας είπε στον Πούτιν την Τρίτη ότι η πραγματική κλιμάκωση του ιού στην πρωτεύουσα ξεπερνά κατά πολύ τα επίσημα στοιχεία.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada Center της Μόσχας, η πλειοψηφία των Ρώσων, περίπου το 59%, δεν πιστεύουν τα επίσημα στοιχεία της χώρας. Από το ποσοστό αυτό, 24% δήλωσε ότι δεν πιστεύει καθόλου στα εν λόγω στοιχεία, ενώ το 35% δήλωσε ότι εν μέρει πιστεύει στα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνονται.

    Ο Πούτιν εξέφρασε την Πέμπτη την ελπίδα ότι η Ρωσία να νικήσει τον κορονοϊό σε 2-3 μήνες αν επιβάλει γρήγορα, αυστηρά μέτρα.

    Την Παρασκευή, ο Πούτιν υπέγραψε νομοθεσία που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρεμβαίνει στις ρύθμιση ορισμένων τιμών φαρμάκων στη λιανική και στη χονδρική πώληση.



    ΣΧΟΛΙΑ