• Κοινωνία

    Γεωργιάδης: Διαγράφουμε όλα τα πρόστιμα – Όσοι κάνουν το εμβόλιο σώζουν τη ζωή τους

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Την διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας κυρίως σε ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία που έχει ο κορονοϊός στην χώρα μας.

    Τεράστια είναι η σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Το υπουργείο, όπως είπε, θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

    «Κατά τη γνώμη του υπουργείου, αυτή η εποχή της σύγκρουσης της ιδεολογικής της πολιτικής σύγκρουσης για τα εμβόλια πρέπει να τελειώσει. Το εμβόλιο για τον covid-19 έχει δοκιμαστεί σε όλους μας κατά τρόπο που άλλο εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί. Όσοι το κάνουν σώνουν τη ζωή τους στα σίγουρα. Θα κάνουμε μεγάλη καμπάνια για να πείσουμε και τον πιο δύσπιστο συμπολίτη μας να κάνει το εμβόλιο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο», τόνισε.

    Ανακοίνωσε επίσης, πως θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

    «Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό. Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», σημείωσε επίσης ο κ. Γεωργιάδης.

    «Τείνουμε κλάδο ελαίας», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας», σημείωσε.

    «Να ξοδέψουμε όσο περισσότερο χρόνο και κόπο μπορούμε για να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, η οποία δεν έχει πάει χειρότερα σε σχέση με πέρυσι», κατέληξε προτού δώσει τον λόγο στην κ. Αγαπηδάκη.

    Δείτε ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου:

    Σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη, λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα και έχουν εμβολιαστει 210.000 πολίτες για covid, ενώ έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού. Παρουσιάζεται είπε αύξηση και τόνισε ότι το καλύτερο κανάλι ενημέρωσης του πληθυσμού είναι οι γιατροί. Σχετικά με την γρίπη έχει εμβολιαστεί το 60% των άνω των 60 ετών.

    Η κ. Κοτανίδου μίλησε για μικρή πίεση στο σύστημα υγείας σε απλές κλίνες που παρουσιάζει σημεία αποκλιμάκωσης. Χθες για πρώτη φορά είχαμε περισσότερες εξαγωγές από εισαγωγές. Επίσης οι αιτήσεις για χορήγηση αντιικής θεραπείας παρουσιάζουν μείωση. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτυπώνονται στους νοσηλευόμενους σε κλίνες ΜΕΘ και όπως είπε η κ. Κοτανίδου σε 90 ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΕΘ μόνο οι 2 είναι εμβολιασμένοι.

    Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι από τους 1.028 θανάτους από τον Σεπτέμβριο μόνο 2 ήταν εμβολιασμένοι και από τους 378 που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ το ίδιο διάστημα, μόνο δύο ήταν εμβολιασμένοι. Μίλησε επίσης, για σταθεροποίηση των σκληρών δεικτών.

    Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη κατέληξαν ότι ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και θα πρέπει να συμβιώνουμε μαζί του. Έχουμε όπλα να τον αντιμετωπίσουμε και δεν πρέπει να χάνονται ζωές, τόνισαν.



    ΣΧΟΛΙΑ