• Κοινωνία

    Κοροναϊός: Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα για τον 40χρονο που βρίσκεται σε καραντίνα στην Πάτρα

    • NewsRoom


    Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 40χρονου που νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας, ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

    Ο 40χρονος βρέθηκε αρνητικός στη γρίπη, αλλά το γεγονός ότι πριν από 48 ώρες είχε επιστρέψει από την Ιταλία, έθεσε σε επιφυλακή τις αρχές.

    Στο μεταξύ σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον ΟΛΠΑ ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής, καθώς και εκπροσώπων επιτηρήσεων και οργανισμών, η οποία αφορά στα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων, με δεδομένη την κατάσταση στην Ιταλία και την Πάτρα ως πύλη εισόδου.

    Ο 40χρονος που νοσηλεύεται σε καραντίνα στο ΠΓΝΠ βρέθηκε αρνητικός στη γρίπη και αναμένονται τα αποτελέσματα από το ινστιτούτο Παστέρ για το ενδεχόμενο κοροναϊού. Ο ασθενής είχε συμπτώματα που παρέπεμπαν και στα δύο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έφτασε χθες στην Πάτρα με πλοίο από την Ιταλία.

    Σημειώνεται ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας για τον κορονοϊό και υπάρχει ειδικός θάλαμος.

    Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στην διάρκεια της νύχτας υπήρξαν άλλα τρία ύποπτα δείγματα για κοροναϊό. Σύμφωνα με το κανάλι, μία Γαλλίδα και δύο ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας με συμπτώματα υψηλού πυρετού, όμως ο διοικητής υγειονομικής της περιφέρειας είπε πως δεν φαίνεται να έχουν συμπτώματα που να παραπέμπουν στην επιδημία.



    ΣΧΟΛΙΑ