• Κοινωνία

    Κοροναϊός: Απολύμανση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το είχε επισκεφθεί η 38χρονη – Κλείνει το σχολείο του γιου της

    • NewsRoom


    Σε απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης προχωρούν εδώ και λίγη ώρα ειδικά συνεργία, καθώς σύμφωνα με την έρευνα των αρχών για τις κινήσεις της 38χρονης που εντοπίστηκε να είναι θετική στον κοροναϊό, είχε επισκεφθεί τον χώρο τις προηγούμενες ημέρες.

    Άνδρες με ειδικό εξοπλισμό και στολές προστασίας ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό τους χώρους του δημαρχείου, και ειδικότερα τις οικονομικές υπηρεσίες. Η διαδικασία  είναι άγνωστο αν θα ολοκληρωθεί σήμερα σε όλες τις εγκαταστάσεις του κτιρίου. Η 38χρονη, που είναι το πρώτο κρούσμα του κορονοϊου στην Ελλάδα, είχε επισκεφθεί το βράδυ της Δευτέρας το Δημαρχείο και είχε παραβρεθεί για αρκετή ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

    Την ίδια ώρα, κλειστό για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει την Πέμπτη το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης,  στο οποίο πηγαίνει ο γιος της 38χρονης.

    Η γυναίκα, η οποία κόλλησε τον ιό κατά την επίσκεψή της στο Μιλάνο για την Fashion Week, καθώς και η ίδια ασχολείται με την μόδα, νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Από το πρωί οι αρχές πραγματοποιούν ιχνηλάτηση των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή αυτές τις δύο μέρες με την συγκεκριμένη γυναίκα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

    Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι «ιχνηλατούνται το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας και οι συνταξιδιώτες της ασθενούς», ενώ κάλεσε τους πολίτες σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να παραμένουν στο σπίτι τους, να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους γιατρό, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τις Περιφέρειες και τα νοσοκομεία αναφοράς.

    Δηλώσεις για τα μέτρα που παίρνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού έκανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας . Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως  ολοκληρώθηκε η σύσκεψη την οποία είχε με αντιδημάρχους του προκειμένου να αποφασίσουν για τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

    Όπως είπε ήδη  η απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου θα συνεχιστεί αύριο και στις υπόλοιπες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μόνο κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα αναβληθούν για προληπτικούς λόγους.

    «Ως Δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμομε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου, όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνοι και να γίνεται από τους αρμόδιους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ