• ΥΓΕΙΑ

    Στο «μικροσκόπιο» οι επαφές της 38χρονης με κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη

    • Έφη Τσιβίκα
    ΑΧΕΠΑ


    Στην αναζήτηση των επαφών της 38χρονης γυναίκας, η οποία προς το παρόν αποτελεί τον ασθενή μηδέν (0) με κοροναϊό στη χώρα μας, από τη στιγμή της επιστροφής της από το Μιλάνο της Ιταλίας μέχρι και τη στιγμή που μπήκε σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, έχουν επιδοθεί οι Υγειονομικές Αρχές της χώρας.

    Εφόσον εντοπιστούν, τα δείγματά τους θα αποσταλούν προς εξέταση στο εξουσιοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Εργαστήριο Αναφοράς για τον κοροναϊό στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

    Η έγκαιρη ανίχνευση τυχόν άλλων κρουσμάτων αποτελεί το πιο κρίσιμο ζήτημα για την υγειονομική ασφάλεια στη χώρα μας, έτσι ώστε να περιοριστεί ο ιός πριν κάνει διασπορά στον πληθυσμό.

    Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη μετέβη οικοιοθελώς στο νοσοκομείο προκειμένου να ελεγχθεί, όπου και επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ότι ήταν θετική στον ιό.

    Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο νέα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού εξετάζονται αυτή την ώρα στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης καθώς και ένα από την Κέρκυρα, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

    Την ίδια στιγμή, σε καραντίνα έχει τεθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μία γυναίκα με συμπτώματα γρίπης, η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη γειτονική Ιταλία.

    Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην πρώτη δήλωσή του μετά την επιβεβαίωση του 1ου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα μας, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: “Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού”, έγραψε ο υπουργός Υγείας.

    Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. #κορονοϊός #COVIDー19

    Posted by Vassilis Kikilias on Wednesday, February 26, 2020



    ΣΧΟΛΙΑ