• Κοινωνία

    Κωνσταντίνος Πλεύρης: Οριστική διαγραφή από τον ΔΣΑ αποφάσισε και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

    Κωνσταντίνος Πλεύρης και Γιάννης Λαγός

    Κωνσταντίνος Πλεύρης και Γιάννης Λαγός


    Οριστική διαγραφή από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τον Κωνσταντίνο Πλεύρη και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του στη δίκη της Χρυσής Αυγής αποφάσισε και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

    Υπό την προεδρία της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, τα μέλη του Συμβουλίου υιοθέτησαν πλήρως το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής τιμωρίας του δικηγόρου.

    Από το Πειθαρχικό του ΔΣΑ του είχε επιβληθεί η ανώτατη ποινή, αυτή της οριστικής εξόδου από το μεγαλύτερο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας.

    Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, με μία ακραία προκλητική συμπεριφορά, είχε χαιρετήσει ναζιστικά σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις, μπροστα σε δικαστές και τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

    Της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.

    Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης για την οριστική διαγραφή του.

    Διαβάστε επίσης:

    Μυστικός γάμος για τον Κωνσταντίνο Πλεύρη και την Τζόρτζια Σιακαβάρα

    Άννα Καραμανλή: Θα καταψηφίσω τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ακόμα και αν μπει κομματική πειθαρχία

    Βέροια: Κάταγμα κρανίου υπέστη το βρέφος από τα χτυπήματα της μητέρας του



    ΣΧΟΛΙΑ