• Κοινωνία

    Κομισιόν: Τα κράτη μέλη δέχονται τους πλήρως εμβολιασμένους χωρίς υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών

    • NewsRoom


    Οι πλήρως εμβολιασμένοι που επισκέπτονται τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε θα χρειάζεται να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα, έπειτα από απόφαση της Κομισιόν.

    Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαν, τα κράτη-μέλη μπορούν να δεχτούν και κάποιον που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ακόμη και πριν συμπληρωθούν οι δύο εβδομάδες χωρίς να ζητηθεί τεστ ή αυτοπεριορισμός.

    Ειδικότερα, ο κ. Βίγκαν επισήμανε ότι «αυτό που λέει η σύσταση είναι ότι οι δύο εβδομάδες-14 ημέρες είναι η βάση για τα κράτη-μέλη μετά τη δεύτερη δόση ή γενικότερα την τελευταία δόση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα κράτη μέλη δεν μπορούν να πάνε κάτω από αυτό το όριο, να επιτρέψουν και να δεχτούν πιστοποιητικά εμβολιασμού νωρίτερα».

    Επίσης, ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής Στέφαν Κερσμέκερ υπογράμμισε ότι αυτό που είναι γνωστό από κλινικές δοκιμές, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στο να προστατεύουν κάποιον από το να νοσήσει βαριά και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις ότι εμβολιασμένοι πολίτες είναι ίσως λιγότερο πιθανόν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους».

    Διαβάστε ακόμα:

    Βέλγιο: Στα τέλη Ιουλίου ο εμβολιασμός των ηλικιών 16-17 ετών με Pfizer/Biontech

    Κορονοϊός: Χαμηλό το ποσοστό εισαγόμενων μεταδόσεων στην Ελλάδα μετά το «άνοιγμα» των συνόρων το καλοκαίρι

    Κορονοϊός και καλοκαίρι: Τι ισχύει στις χώρες της Ευρώπης

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ