• Κοινωνία

    Κολλέγιο Αθηνών: Στο Λονδίνο παραμένουν η κόρη της 40χρονης και ένα ακόμα παιδί – Τι αποφάσισε ο ΕΟΔΥ

    • NewsRoom
    Κολλέγιο


    Με ναυλωμένη πτήση από το Κολλέγιο Αθηνών επιστρέφουν απόψε το βράδυ οι μαθητές του σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο μαζί με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

    Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο αεροδρόμιο τους μαθητές θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο θα τους ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουν και θα τους συμβουλεύσει να μείνουν σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα.

    Η κόρη της 40χρονης και ένα ακόμα παιδί παραμένουν στο Λονδίνο καθώς κρίθηκε απαραίτητο να εξεταστούν πριν επιστρέφουν στην Ελλάδα. Αν τα δείγματα από τους δύο αυτούς μαθητές βγουν θετικά, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

    Σκοπός του ταξιδιού των περίπου 100 μαθητών του Κολλεγίου στην αγγλική πρωτεύουσα ήταν να επισκεφτούν πανεπιστήμια από το International Baccalaureat (IB).

    Ειδοποιήθηκε γιατρός ο οποίος επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι στο δωμάτιο του προκειμένου να πάρει δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ταξίδι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους.

    Με δέκατα ταξίδεψε για το Λονδίνο η κόρη της 40χρονης

    H κόρη της 40χρονης γυναίκας, που ήταν η τρίτη επιβεβαιωμένη περίπτωση ασθενούς που εμφάνισε τον κορονοϊό στην Ελλάδα, είχε αναχωρήσει την Τρίτη για το Λονδίνο παρουσιάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πυρετό και συγκεκριμένα δέκατα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η κόρη της 40χρονης όσο και οι συμμαθητές της βρίσκονται αποκλεισμένοι μέσα στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν. Ωστόσο σήμερα αναμένεται η επιστροφή των παιδιών με ειδική πτήση της Aegean, εκτός από την κόρη της 40χρονης, η οποία θα παραμείνει στη Μεγάλη Βρετανία για τρεις ημέρες, με εντολή των βρετανικών Αρχών.

    Κλειστό για απολύμανση το Κολλέγιο Αθηνών

    Εν τω μεταξύ, κλειστές θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό και στην Κάντζα Αττικής το Σαββατοκυριακο και την Καθαρά Δευτέρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση στα κτήρια από ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής.

    Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες τόσο στο campus της Κάντζας όσο και στο campus Ψυχικού δεν θα πραγματοποιηθούν.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος:

    Αγαπητοί Γονείς,
    Σας ενημερώνουμε ότι οι εγκαταστάσεις του ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού-Νηπιαγωγείο Ι.Μ.Καρράς ) στο Ψυχικό και στην Κάντζα Αττικής θα παραμείνουν κλειστές το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, την Κυριακή, 1 Μαρτίου και την Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προληπτική απολύμανση σε όλα τα κτίρια από ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής.
    Προληπτικές απολυμάνσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης και σε όλα τα λεωφορεία, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των μαθητών μας από και προς το Κολλέγιο.
    Για τον λόγο αυτό, κατά τις ημέρες αυτές, όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες, τόσο στο campus της Κάντζας όσο και στο campus Ψυχικού, δεν θα πραγματοποιηθούν.



    ΣΧΟΛΙΑ