Κοινωνία

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Συγγρού, έλεγχοι στα δίκτυα φυσικού αερίου – Πιθανόν από φιάλη υγραερίου η έκρηξη

  • NewsRoom


Κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα η λεωφόρος Συγγρού, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εξαώροφο κτήριο επί του αριθμού 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Ειδικότερα, η Συγγρού παραμένει κλειστή από το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

Ο δρόμος αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία την Πέμπτη, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι ασφάλειας στο δίκτυο φυσικού αερίου και στα παρακείμενα κτήρια και να καθαριστούν τα συντρίμμια.

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια που προκάλεσε ισχυρές ζημιές στα παρακείμενα κτήρια, με αρκετές τζαμαρίες από αυτά να κρέμονται στο κενό. Φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ιδιωτών φορτώνουν και απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης,μ ενώ έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Σύμφωνα, πάντως, με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7.

Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.ΣΧΟΛΙΑ