• Κοινωνία

    Κλειστά 138 σχολεία λόγω κορονοϊού – Στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς

    • NewsRoom
    σχολεία


    Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Τρίτη, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης, ενώ την ίδια ώρα 138 τμήματα και σχολικές δομές σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

    Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι οι καθηγητές κάνουν σήμερα στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 11, στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

    «Σε συνέχεια της από 1.10.20 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας , το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκηρύσσει για τα σχολεία, που τελούν υπό κατάληψη, 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ και για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων και καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις για το υπόλοιπο του ωραρίου σε ημερήσια και εσπερινά σχολεία. Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη!», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

    Προηγουμένως, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κατά του μέτρου της τηλεκπαίδευσης και του συστήματος των απουσιών που ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο προαναγγέλλοντας τις στάσεις εργασίας.

    Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες, επισημαίνοντας ότι οι καταλήψεις «δεν αποτελούν λύση ή απάντηση».

    Στις 138 οι κλειστές σχολικές δομές

    Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται συνολικά 138 σχολικές δομές σε όλη τη χώρα, έναντι 135 που ήταν χθες, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού.

    Δείτε την σχετική λίστα από το υπουργείο Παιδείας ΕΔΩ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ