• Κοινωνία

    Κιβωτός του Κόσμου: Περαιτέρω ανάκριση του π. Αντωνίου για κακοποίηση- Πίσω στον ανακριτή η δικογραφία

    Πατήρ Αντώνιος, Κιβωτός του Κόσμου

    Πατήρ Αντώνιος, Κιβωτός του Κόσμου


    Επιπλέον στοιχεία ζητά το δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να καταλήξει σε οριστική κρίση για την παραπομπή ή όχι σε δίκη του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, κατηγορούμενου για τη σεξουαλική κακοποίηση 2 ανήλικων αγοριών.

    Με βούλευμα τους, οι δικαστές επέστρεψαν τη δικογραφία στην ανακρίτρια, ζητώντας συνέχιση της έρευνας και λήψη νέων καταθέσεων.

    Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ζητά από την ανακρίτρια να καλέσει και να εξετάσει ως μάρτυρες 3 φιλοξενούμενους σε δομές της Κιβωτού, την επίδικη περίοδο.

    Πρόκειται για 2 αδέλφια, τα οποία φέρονται να μην έχουν καταθέσει μέχρι τώρα κι έναν τρίτο ανήλικο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους 3 επικαλείται ο 19χρονος καταγγέλλων σε δικές του καταθέσεις πως τους είχε εκμυστηρευθεί τη σεξουαλική του κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο.

    Μετά τη λήψη των καταθέσεων, η ανακρίτρια θα καλέσει σε συμπληρωματική απολογία τον ιερέα.

    Στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, ο εισαγγελέας είχε προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη του πατρός Αντώνιου, κρίνοντας ότι προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την ασέλγεια στους 2 ανήλικους φιλοξενούμενους της Κιβωτού.

    Στην πρόταση του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός ανέφερε ότι “ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στη λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου, την εμπιστοσύνη που είχαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων”.

    Ο εισαγγελέας επικαλέστηκε “πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, που προσκόμισε ο κατηγορούμενος προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία” καθώς ο πατήρ Αντώνιος αρνείται τα πάντα ισχυριζόμενος ότι πρόκειται “περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης”

    Ωστόσο, κατά τον εισαγγελέα “οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες”.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης-Παύλος Πολάκης στην ίδια δικαστική αίθουσα στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

    Δικηγόροι Αθήνας: Καθολική αποχή από όλες τις δίκες την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

    Δίκη Μάτι: Ένοχοι 9, αθώοι 12 για την ολέθρια πυρκαγιά



    ΣΧΟΛΙΑ