ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην εκκένωση του χωριού Προαστειό στην επαρχία Λεμεσού στην Κύπρο προχωρούν οι κάτοικοι, με την βοήθεια των Αρχών, καθώς εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει, κινδυνεύει άμεσα η κατοικημένη περιοχή.
Σφοδροί άνεμοι πνέουν στο σημείο και την γύρω περιοχή όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος, με 4 πτητικά μέσα να επιχειρούν και να προγραμματίζεται άμεση ενίσχυσή τους.
«Επιπρόσθετα κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά. Μετά από εκτίμηση κινδύνου έγινε ενημέρωση Αστυνομίας και Πολιτικής ‘Αμυνας για εφαρμογή του Σχεδίο Πολύβιος και εκκένωση του χωριού Προαστειό», αναφέρει ο κ. Κεττής.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε 4 εστίες. Η αναζωπύρωσή της είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις, με 8 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 2 οχήματα από το τμήμα Δασών και 1 από τμήμα Θήρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μέγαρο Μαξίμου: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις αγροτικές ενισχύσεις και την πορεία αντιμετώπισης των επιζωοτιών
- Ανδρουλάκης για το πόθεν έσχες του: Από λάθος του λογιστή μου δεν δηλώθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό
- Άρειος Πάγος: Ανανέωσε για 2 χρόνια τη θητεία των τριών ευρωπαίων εισαγγελέων Παπανδρέου, Θάνου, Μουζάκη
- Τίνα Μεσσαροπούλου: Η συγκινητική ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη – «Ο σύζυγός μου είναι μαχητής»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.