• Κοινωνία

    Κύπρος: Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

    • NewsRoom
    Κύπρος


    Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η Κύπρος και οι Αρχές στη Λάρνακα, με σκοπό την αντιμετώπιση ενός πιθανού κρούσματος κοροναϊού.

    O επιβάτης που εμφάνισε τα συμπτώματα της θανατηφόρας ασθένειας, έφτασε στη Λάρνακα από την Μόσχα.

    Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Κύπρο, πρόκειται για μία γυναίκα επιβάτη, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα.

    Η γυναίκα βρίσκεται σε αεροπλάνο με άλλους 85 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και για αυτό το λόγο οι κυπριακές Αρχές έχουν δώσει οδηγία να μην αποβιβαστεί κανείς μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξεταστούν συνολικά είκοσι άτομα, όσοι δηλαδή βρίσκονταν κοντά στη γυναίκα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Πίσω και μπροστά από τη γυναίκα που παρουσίασε συμπτώματα και το εξαμελές πλήρωμα, ώστε να διαπιστωθεί εάν φέρουν συμπτώματα.

    Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

    Κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από αεροπορική εταιρεία ότι επιβάτης που ταξίδευε από Κίνα μέσω Μόσχας και παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και η ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω διερεύνηση.

    Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του αεροσκάφους και οι επιβάτες που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί με την ασθενή και βάσει πρωτοκόλλου θεωρούνται υψηλού κινδύνου σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το περιστατικό, εξετάστηκαν προληπτικά από τους επαγγελματίες υγείας του αεροδρομίου και τους δόθηκαν συγκεκριμένες συστάσεις για αυτό-παρακολούθηση.

    Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των επιβατών του αεροσκάφους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν για τις επόμενες 14 μέρες.

    Εν αναμονή του αποτελέσματος των εξετάσεων και στην περίπτωση που αυτό είναι θετικό, θα ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα για μεταφορά των υψηλού κινδύνου επιβατών σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ενημέρωση των υπόλοιπων επιβατών για κατ’ οίκον περιορισμό.



    ΣΧΟΛΙΑ