• Κοινωνία

    Κύπρος: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα

    • NewsRoom
    Τουρκία


    Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε το ψευδοκράτος για τον 16χρονο μαθητή από την Κύπρο, ο οποίος, την περασμένη Κυριακή, εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο στα Κατεχόμενα και κατέβασε την τουρκική σημαία, ενώ παράλληλα έσπασε και μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς.

    Το «υπουργείο Εξωρετικών» του ψευδοκράτους, μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία γνωστοποιείται ότι «εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος που κατέβασε την τουρκική σημαία και έσπασε τη φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς, κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής που έκαναν οι Ελληνοκύπριοι σε εκκλησία στο χωριό Λύση», ενώ επισημαίνει ότι έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

    Η ανακοίνωση πληροφορεί, επιπλέον, ότι η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών είναι ήδη ενήμερη.

    Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, όταν οι Ελληνοκύπριοι της κατεχόμενης περιοχής «Λύση», πήραν για πρώτη φορά την άδεια από το 1974 να τελέσουν Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας, που εκείνη την ημέρα γιόρταζε. Τότε, ένας 16χρονος μαθητής, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Αρχές του ψευδοκράτους, που συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία μαζί με συγχωριανούς του, απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους και πλησίασε το δημοτικό σχολείο, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την εκκλησία.

    Ο νεαρός εισέβαλε στον χώρο του σχολείου και κατέβασε την τουρκική σημαία, ενώ στη συνέχεια απέσπασε μια φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς, από μία τάξη. Τις κινήσεις του νεαρού κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, που προστατεύουν τον χώρο και πλέον οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

    Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το εν λόγω ζήτημα έχει λάβει μεγάλη διάσταση στους Τουρκοκυπρίους και Τούρκους, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ.

    Δείτε το βίντεο που εξασφάλισαν οι κάμερες φύλαξης του χώρου, οι οποίες απεικονίζουν κάποιον να εισέρχεται στον χώρο του σχολείου και να κατεβάζει την τουρκική σημαία:



    ΣΧΟΛΙΑ