• Κοινωνία

    Κύπρος: Ανασύρθηκε η πρώτη βαλίτσα, με το πτώμα μιας γυναίκας στην «Κόκκινη Λίμνη» (pics+video)

    • NewsRoom


    Ανασύρθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής από την «Κόκκινη Λίμνη» η μία από τις δύο βαλίτσες που πιστεύεται ότι περιέχουν τα άψυχα σώματα θυμάτων του 35χρονου «Ορέστη». Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στη βαλίτσα που ανασύρθηκε  εντοπίστηκε μια νέα σορός, άγνωστης προς το παρόν γυναίκας, η οποία φαίνεται να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης.

    Οι προσπάθειες για ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας θα συνεχιστούν, ενώ ακολούθως θα ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας.

    Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου στις βαλίτσες βρίσκονται τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων και της 29 χρονης Maricar Valdez Arquiola. Μάνα και κόρη δολοφονήθηκαν σύμφωνα με την ομολογία του τον Σεπτέμβριο του 2016 ενώ η Maricar δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

    Ο πρώτος δύτης εξήλθε, ενώ στην συνέχεια, βούτηξε άλλος. Στην σκηνή βρίσκεται, πλέον, και ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους, για να επιθεωρήσει το περιεχόμενο.

    Εντός της «Κόκκινης Λίμνης» εισήλθε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και η βάρκα της ΕΜΑΚ, η οποία προσέγγισε το σημείο όπου τοποθετήθηκε το Μεγάλο Σάββατο η σημαδούρα.

    Η προσπάθεια ανεύρεσης των πτωμάτων που έχει σκορπίσει μέσα σε βαλίτσες, ο 35χρονος Ίλαρχος serial killer, Νίκος Μεταξάς, ξεκίνησε από τις δέκα σήμερα το πρωί. Το Μεγάλο Σάββατο η Πυροσβεστική εντόπισε δύο αντικείμενα (βαλίτσες) στη «Κόκκινη Λίμνη» κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού, στο οποίο είχαν εντοπιστεί τα δύο πρώτα πτώματα, που ξετύλιξαν το κουβάρι της φρικιαστικής δράσης του.

    Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου στις βαλίτσες βρίσκονται τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων και της 29 χρονης Maricar Valdez Arquiola. Μάνα και κόρη δολοφονήθηκαν σύμφωνα με την ομολογία του τον Σεπτέμβριο του 2016 ενώ η Maricar δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

    Στην περιοχή των ερευνών βρίσκεται και ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο οποίος ενημερώθηκε για την επιχείρηση

    Στην όχθη έχει στηθεί σε σκηνή κέντρο συντονισμού ενώ κατέφθασε ασθενοφόρο και αναμένεται ιατροδικαστής, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση ότι αναμένεται να ανασυρθούν πτώματα.

    Για την ώρα η λέμβος που βρίσκεται στο σημείο παραμένει στην ακτή και στο νερό έχουν ρίξει τη ρομποτική κάμερα προκειμένου να ερευνήσει στην περιοχή που έχει οριοθετηθεί με σημαδούρες.

    Σε σχέση με το κομματι δέρματος που είχε εντοπιστεί στο φράγμα Ξυλιάτου, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τραγκολας είπε πως «το στοιχείο θα τύχει ιατροδικαστικής μελέτης».

    valitses02

    Χθες ο 35χρονος Ίλαρχος μεταφέρθηκε και πάλι από τους ανακριτές, στη «Κόκκινη Λίμνη» για να υποδείξει εκ νέου το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων. Και οι δύο δολοφονήθηκαν σύμφωνα με την ομολογία του δράστη τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφού έβαλε τα πτώματα τους σε βαλίτσες τα πέταξε στη «Κόκκινη Λίμνη». Στο ίδιο σημείο παραδέχθηκε ότι πέταξε και το πτώμα της Maricar Valdez Arquiola, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η Maricar δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

    Μετά την ανάσυρση των δύο βαλιτσών, αν διαπιστωθεί ότι περιέχουν τις σορούς δύο θυμάτων θα αναζητηθεί και η τρίτη, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο.

    kokkini-limni02

    Πολίτης που είχε επισκεφθεί τη “Κόκκινη Λίμνη” τον Ιούλιο του 2017 είχε φωτογραφίσει την περιοχή. Τότε του είχε κάνει εντύπωση ότι στην σχεδόν αποξηραμένη λίμνη υπήρχαν κάποιες βαλίτσες. Ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

    Όταν προσφάτως αποκαλύφθηκε η δράση του serial killer ανετρεξε στις φωτογραφίες που είχε στο αρχείο του και συνειδητοποίησε ότι ίσως βρισκόταν μπροστά στις βαλίτσες με τα πτώματα. Ενημέρωσε τους ανακριτές και έδωσε κατάθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Serial Killer στην Κύπρο: Σκότωσα 7, δεν υπάρχουν άλλες – Συνεχίζονται οι έρευνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζουν τα λόγια του serial killer στην Κύπρο: «Τις σκότωνα και τις έβαζα σε βαλίτσες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κύπρος: Από το 2016 είχε ξεκινήσει τη φρικτή του δράση ο serial killer – Νέες έρευνες σε Ξυλιάτο και Κόκκινη Λίμνη



    ΣΧΟΛΙΑ