• Κοινωνία

    Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα με εκρήξεις και εισβολή με αυτοκίνητο

    • NewsRoom
    ληστεία

    Το υποκατάστημα της τράπεζας όπου έγινε η επίθεση τα ξημερώματα της Πέμπτης


    Επεισοδιακή ληστεία έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Οι δράστες πραγματοποίησαν διαδοχικές εκρήξεις και προσπάθησαν να εισβάλλουν στο χώρο με το αυτοκίνητο.

    Στόχος για τους δράστες έγινε το υποκατάστημα της τράπεζας Alpha Bank, στη συμβολή των οδών Αρβανίτου και Παπανδρέου. Οι ληστές ήταν καλά οργανωμένοι και οπλισμένοι. Προχώρησαν σε ανατίναξη των δύο ΑΤΜ, που ήταν συνδεδεμένα με το κατάστημα, με ελεγχόμενες εκρήξεις. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να εισβάλλουν στο χώρο με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν υλικές ζημιές.

     Οι εξακολουθητικοί εκκωφαντικοί θόρυβοι ανησύχησαν τους κατοίκους της περιοχής, πολλοί από τους οποίους ξύπνησαν και βγήκαν έξω, θέλοντας να δουν τι έχει συμβεί.

    Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, από πηγές της αστυνομίας προκύπτει ότι οι δράστες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα.

    Μάλιστα, «θύμα» της ληστείας έπεσε και ένα και ο ιδιοκτήτης ενός φούρνου, που βρίσκεται δίπλα στην τράπεζα, ο οποίος βρισκόταν εκεί κατά τη διάρκεια της απόπειρας ληστείας και βγήκε από το μαγαζί του, προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει. Οι δράστες τον είδαν και τον πλησίασαν, απειλώντας τον με όπλο, ώστε να μην καλέσει την αστυνομία.

    Λίγο αργότερα, νέα έκρηξη ΑΤΜ σημειώθηκε στην περιοχή του Ελληνικού, σε μηχάνημα που βρίσκεται έξω από σούπερ μάρκετ, στην οδό Αθανασίου Διάκου, στο Ελληνικό. Άγνωστοι, αφού το ανατίναξαν, πιθανότατα με διοχέτευση αερίου, πήραν τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών.

    Υπενθυμίζεται πως την ίδια εβδομάδα και συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας έγινε μπαράζ εμπρησμών ATM σε Πετράλωνα και Δάφνη.



    ΣΧΟΛΙΑ