• Κοινωνία

    Κίνα: 3 νέοι θάνατοι και 54 νέα «εισαγώμενα» κρούσματα – Ομόλογα για την στήριξη της οικονομίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση


    Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή 54 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, τα οποία ήταν όλα «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί. Είχε καταγράψει 55 κρούσματα την προηγουμένη, ανάμεσά τους ένα κρούσμα μετάδοσης εγχωρίως, το πρώτο σε τρεις ημέρες.

    Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα όπου προσέβαλε άνθρωπο για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο αυξήθηκε έτσι σε 81.394.

    Ο απολογισμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 αυξήθηκε σε 3.295, καθώς χθες καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα, κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

    Αυξάνει το έλλειμμα

    Σε οικονομικό επίπεδο, η Κίνα ανακοίνωσε πως θα διευρύνει το δημόσιο έλλειμμά της και θα εκδώσει ειδικά ομόλογα για να στηρίξει την οικονομία της, που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

    Η πανδημία, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, είχε ως αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα να τραβήξει «χειρόφρενο» τον Φεβρουάριο καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι παρέμειναν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Η δραστηριότητα ανακάμπτει, χάρη στην προοδευτική άρση των μέτρων κατά της επιδημίας αλλά οι επιπτώσεις στην οικονομία αναμένεται να έχουν διάρκεια.

    Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για το θέμα αυτό, κορυφαίοι Κινέζοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να διευρυνθεί το έλλειμμα και να εκδοθούν ειδικά ομόλογα για να υποστηριχθεί η οικονομία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

    Σύμφωνα με το Πεκίνο, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κίνας ανήλθε στο 2,8% του ΑΕΠ το 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ