• Κοινωνία

    Κύκλωμα πλαστών συνταγογραφήσεων: Προφυλακίζονται τα δύο ηγετικά στελέχη – Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν

    ΕΟΠΥΥ


    Τα εικονικά τιμολόγια και οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων τους φαίνεται πως «έκαψαν» τους 2 από τους 5 συλληφθέντες για συμμετοχή σε κύκλωμα που φέρεται να εξαπάτησε με πλαστές συνταγογραφήσεις και να ζημίωσε με τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ τον ΕΟΠΥΥ.

    Ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης που εμπορευόταν ιατρικά είδη, γνωστός στον αθλητικό χώρο από την υψηλή διοικητική του θέση κατά το παρελθόν κι ένας λογιστής είναι οι 2 κατηγορούμενοι που, μετά τις σημερινές απολογίες τους στην ανακρίτρια, παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή.

    Οι δύο που, κατά το κατηγορητήριο, είχαν αρχηγική θέση στην οργάνωση, η οποία φέρεται να δρούσε από το 2018, κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι υπόλοιποι 3 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, με εγγυοδοσίες
    από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ.Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες  για εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδείς βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

    Όλοι τους φέρονται να αρνήθηκαν συμμετοχή στην απάτη.

    Μέχρι τώρα κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 38 πρόσωπα, στην πλειονότητά τους γιατροί.

    Κατά το κατηγορητήριο, οι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι περίπου 5 εταιριών εμπορίας αναλωσίμων και ιατρικών ειδών φέρονται να συνεργάζονταν με γιατρούς έναντι αμοιβής  και να  προχωρούσαν  στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού, χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ  ασφαλισμένων.

    Σε  καταθέσεις τους, ασφαλισμένοι με υποτιθέμενες συνταγογραφήσεις ακριβών υλικών αναφέρουν πως δεν γνωρίζουν καν τους γιατρούς του Δημοσίου που συνταγογράφησαν με το ΑΜΚΑ τους ενώ κάποιοι εκ των ασφαλισμένων, που χρησιμοποιήθηκαν τα ΑΜΚΑ τους, δεν βρίσκονταν καν στη ζωή.

    Διαβάστε επίσης

    Απάτη – μαμούθ άνω των €8.000.000 σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Εμπλέκονται 227 εταιρείες

    ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την απαγόρευση εξαγωγών φαρμάκων

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με στοιχεία για την «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο»



    ΣΧΟΛΙΑ