• Κοινωνία

    Κυκλοφοριακός εφιάλτης η Αθήνα από τον απεργιακό κλοιό- Που είναι εντονότερο το πρόβλημα

    • NewsRoom


    Χάος επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η κίνηση είναι «στο κόκκινο» και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όσους πρέπει σήμερα να μετακινηθούν.

    Με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς κινείται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, με το πρόβλημα να εντοπίζεται εντονότερα στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Επιπλέον, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί που περνούν από τον Κηφισό, την Κατεχάκη, την παραλιακή (Ποσειδώνος), τη Μεσογείων και την Κηφισίας.

    Το πρόβλημα της κίνησης είναι εκτεταμένο σήμερα, αφού δυσκολεύονται οι διερχόμενοι οδηγοί ακόμη και σε περιοχές πιο απομακρυσμένες από το κέντρο, όπως τα βόρεια και τα νότια προάστια.

    Η εικόνα της κίνησης στους δρόμους της Αθήνας

    Η κυκλοφοριακή συμφόρηση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες, κυρίως στους δρόμους του κέντρου, καθώς πολλοί η κυκλοφορία θα αποκλειστεί σε ορισμένους δρόμους από την Τροχαία, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν μετά τις 10:30.

    Ποια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απεργούν

    Σημειώνεται ότι, στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο μετρό, το οποίο θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του ΗΣΑΠ, όπως αποφάσισαν χθες, για όλο το 24ωρο. Επιπροσθέτως, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και αύριο, Πέμπτη, όπου το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα προσχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας, στις γραμμές 1,2 και 3, από τις 12 έως τις 15.00 το μεσημέρι.

    Σε ό,τι αφορά τα σημερινά δεδομένα, σε στάση εργασίας προχωρούν λεωφορεία και τρόλεϊ. Αμφότερα, θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, βάζοντας χειρόφρενο στις πρώτες τρεις και τις τελευταίες 3 ώρες εργασίας τους. Και οι υπάλληλοι του Τραμ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, καθώς οι συρμοί θα κινούνται από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη, που θα μείνει χωρίς λεωφορεία.

    Σύμφωνα με το δελτίο της Τροχαίας, τα δεδομένα για την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είναι τα εξής:
    Δελτίο της Τροχαίας για την κίνηση στους δρόμους σήμερα, Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019



    ΣΧΟΛΙΑ