ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ λόγω της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες αναμένονται σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.
Αιχμή των κινητοποιήσεων είναι η αντίθεση των συνδικάτων στις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.
Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας για σήμερα από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.
Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η ΓΣΕΕ ζητεί να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις «εδώ και τώρα», καθώς -όπως επισημαίνει- «περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».
Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα πλήγματα στο Ιράν, που επιτίθεται σε σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο
- Μητσοτάκης: Διατηρούμε εφεδρείες αν επιδεινωθεί η κατάσταση, η δίκη για τα Τέμπη θα γίνει απέναντι σε όσους θέλουν να την καθυστερήσουν ή και να την ακυρώσουν
- Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές έπληξαν ιρανικό λιμάνι κοντά στο Στενό του Χορμούζ, προκαλώντας τον θάνατο 5 ανθρώπων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna –
- Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την απάτη των 31 εκατομμυρίων σε βάρος του ΕΦΚΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.