ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ λόγω της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις και των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες αναμένονται σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.
Αιχμή των κινητοποιήσεων είναι η αντίθεση των συνδικάτων στις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.
Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας για σήμερα από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.
Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η ΓΣΕΕ ζητεί να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις «εδώ και τώρα», καθώς -όπως επισημαίνει- «περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».
Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Nasdaq: Τεχνικό πρόβλημα στο δίκτυο επηρέασε τη ροή δεδομένων στις αγορές μετοχών
- Τέσσερις παραβιάσεις από τουρκικά UAV στο Αιγαίο
- Ζελένσκι: Διατάζει νέες επιθέσεις εναντίον διυλιστηρίων στη Ρωσία, σε ένδειξη επίπληξης προς τον Τραμπ
- Capital Maritime Finance: Έκλεισε στα 7,5 ευρώ η τελική τιμή για τη δημόσια προσφορά – Πάνω από 400 εκατ. ευρώ έβαλε το retail
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.