ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το μήνυμα ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί σε όλα τα μαγαζιά της χώρας, έστειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 τόνισε ότι από τις 20 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχουν άλλες παραινέσεις προς του πολίτες καθώς θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή «τσουχτερά» πρόστιμα.
Αναφερόμενος στο «ντόρο» που προκλήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του για επιδότηση θερμαστρών στα καταστήματα, προκειμένου οι καπνιστές να βγαίνουν στον εξωτερικό χώρο των μαγαζιών για να καπνίσουν, ο κ. Κικίλιας είπε πως αυτό που είχε δηλώσει ήταν πως η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, παίρνοντας παράδειγμα από κάτι αντίστοιχο που είχε εφαρμοστεί στην Ιταλία.
Επιπλέον ο υπουργός Υγείας τόνισε πως δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα εξαιρεθούν από το νόμο. «Αυτός θα εφαρμοστεί οριζοντίως σε όλα τα μαγαζιά. Και κυρίως στα μεγάλα αυτά που έχουν άνω των 300-400-500 καθισμάτων. Θα είναι τόσο μεγάλα τα πρόστιμα γι’ αυτούς, που δεν θα αντέχονται. Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά δεν θα υπάρχουν πια παραινέσεις απλές από τα κλιμάκια της αστυνομίας. Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα και θα είναι τσουχτερά» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jefferies & AXIA διατηρούν «Buy» για την Εθνική Τράπεζα
- Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΑΡΑΙΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ
- Πάπας Λέων: Οι επιλογές του «Λατίνου Γιάνκη» που δείχνουν… στάση σε συντηρητική και κοσμική θητεία – Η σχέση του με τους Ρεμπουπλικανούς
- Αθηναϊκή Ριβιέρα: Οι κορυφαίοι ξένοι αγοραστές ανά περιοχή – Η ανθρωπογεωγραφία της ελιτ αγοράς ακινήτων
