• Κοινωνία

    Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πότε αναμένεται βελτίωση

    • NewsRoom
    καιρός


    Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

    Στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και, από το μεσημέρι, βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

    Αττική

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί, με πιθανότητα τοπικών βροχών και, βαθμιαία, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί, με πιθανότητα τοπικών βροχών και, βαθμιαία, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί με τοπικές βροχές και, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία, θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων και, βαθμιαία, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα το πρωί αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και το πρωί στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα στα βόρεια, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα βορειοδυτικά και το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη, θα στραφούν σε βόρειους, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.



    ΣΧΟΛΙΑ