• Κοινωνία

    Καιρός: Βροχές και ισχυροί άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πότε αναμένεται βελτίωση

    Καιρός: Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

    Καιρός: Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.

    Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

    Μακεδονία, Θράκη

    Μέχρι τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις υπόλοιπες ώρες θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα το απόγευμα κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους έντονες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 5 με 7 και στο Ιόνιο, πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα μέρη. Το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα σταματήσουν και σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, όπου ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στις Κυκλάδες βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί, 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα βαθμιαία στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ.

    Στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα και γρήγορα γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.



    ΣΧΟΛΙΑ