• Κοινωνία

    Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από σήμερα – Πού συνεχίζεται η κακοκαιρία

    • NewsRoom
    Καιρός: Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι βοριάδες θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση, όμως θα πνέουν στα ανατολικά, 6 με 8 μποφόρ και, μέχρι το μεσημέρι, στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ μέχρι το μεσημέρι στο Θρακικό έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Στηn Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην Κρήτη θα υπάρξουν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ και, μέχρι το μεσημέρι, στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα νότια, 5 με 7 μποφόρ, στα βόρεια 7 με 8 και μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά. Από το απόγευμα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις και, βαθμιαία, από το μεσημέρι, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.



    ΣΧΟΛΙΑ