• Κοινωνία

    Καιρός: Σποραδικές βροχές, ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες

    • NewsRoom
    καιρός


    Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει και πού έχει κρύο

    Για σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στη Μακεδονία πιθανώς να σημειωθούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Αραιές νεφώσεις αναμένονται στα νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στην Ήπειρο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξει ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Αύριο, Παρασκευή, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.



    ΣΧΟΛΙΑ