• Κοινωνία

    Καιρός: Συννεφιασμένη Δευτέρα – Πού αναμένονται βροχές

    • NewsRoom
    Καιρός: Συννεφιά και άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

    Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία θα υπάρξει βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πρόσκαιροι όμβροι θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο 4 με 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων, 4 με 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα βόρεια, θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, όπου από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Κυκλάδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 5 με 7, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τις πρωινές ώρες στις βορειότερες περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στα βορειότερα τμήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, όπου από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Για αύριο, Τρίτη, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Στο νότιο Αιγαίο θα υπάρξουν λίγες τοπικές νεφώσεις.

    Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

    Νέα επιδότηση για τις κλειστές επιχειρήσεις Απριλίου

    Λιανεμπόριο: Η προϋπόθεση που έθεσαν οι ειδικοί και το ενδεχόμενο έκτακτων γνωμοδοτήσεων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ