• Κοινωνία

    Καιρός: Συννεφιασμένη αυτή η Δευτέρα – Πού αναμένονται βροχές

    • NewsRoom
    Καιρος βροχερος


    Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

    Στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ και, από το βράδυ στο Ιόνιο, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Tις πρωινές και βραδινές ώρες, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 και, από το απόγευμα, ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα νότια, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και, βαθμιαία, βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα και, πιθανώς, ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Για αύριο, Τρίτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και, τις βραδινές ώρες, στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

    Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και, από τις μεσημβρινές ώρες, στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στα ανατολικά 4 με 6, στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ