• Κοινωνία

    Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές για το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας- Πού θα υπάρξει βελτίωση

    • NewsRoom
    καιρος


    Σύμφωνα με το δελτίο του καιρού, σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και, τις πρωινές ώρες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    Θα υπάρξει μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη ή κατά τόπους θα υπάρχει ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρχει κατά τόπους ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη 

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί, σταδιακά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Στα δυτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και, από το βράδυ στο Ιόνιο, τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ