• Κοινωνία

    Καιρός: Συνεχίζονται οι καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα υπάρξει βελτίωση

    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα μέρη, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα μέρη θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Άστατος θα είναι ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και, στα ορεινά της Ηπείρου, παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι, βαθμιαία, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.



    ΣΧΟΛΙΑ