• Κοινωνία

    Καιρός: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 40 βαθμούς


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 2 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρξουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες, οι άνεμοι θα πνέουν πρόσκαιρα νότιοι, 2 με 4 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Στα ηπειρωτικά, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στο Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.



    ΣΧΟΛΙΑ