• Κοινωνία

    Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας – «Σκαρφαλώνει» μέχρι τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος

    • NewsRoom


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πιθανότητα τοπικών όμβρων υπάρχει στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στα νότια από το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 και το πρωί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Τις απογευματινές ώρες, οι άνεμοι θα πνέουν πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Για αύριο, Πέμπτη, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και τη Θεσσαλία.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.



    ΣΧΟΛΙΑ