• Κοινωνία

    Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με πολικές θερμοκρασίες – Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom
    Δύο άνδρες παλεύουν με τους ισχυρούς ανέμους και τα πελώρια κύματα σε ένα λιμάνι

    (φωτογραφεία αρχείου)


    Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού περιμένουμε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Παρασκευή 22/02 και κυρίως το Σάββατο με νέα «ψυχρή εισβολή». Οι χάρτες «δείχνουν» χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr, ο καιρός μέχρι την Πέμπτη θα είναι ζεστός, ωστόσο από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο θα έρθουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης.

    Αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη ραγδαία μεταβολή του καιρού.

    Την ίδια ώρα σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι εάν τα σημερινά προγνωστικά επαληθευθούν, τότε υπάρχει μια πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο «να βιώσουμε μια από τις πιο σημαντικές χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας».

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός την Παρασκευή θα παρουσιάσει βαθμιαία μεταβολή από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια και μέχρι τη νύχτα θα επηρεάσει όλη τη χώρα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από τη νύχτα στα ορεινά της Πελοποννήσου καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χωράς.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και από τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

    O καιρός σήμερα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός της Τετάρτης. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί στα δυτικά και νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

    Μακεδονία, Θράκη

    καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και αργά τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

    καιρός: γενικά αίθριος και στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

    καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελαχίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη 

    καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

    καιρός: γενικά αίθριος και σταδιακά στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική 

    καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη 

    καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και αργά τη νύχτα βορειοδυτικοί 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς κελσίου.

    Για αύριο Πέμπτη 21-02-2019 

    καιρός: παροδικές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καλλιάνος: Αν διατηρηθούν τα βαρομετρικά, ίσως πλησιάζει ένας πραγματικά ιστορικός χιονιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει μεγάλη αλλαγή του καιρού: Χιόνια και στην Αττική (video)



    ΣΧΟΛΙΑ