• Κοινωνία

    Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι – Πού θα βρέξει

    • NewsRoom
    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, έως 7 μποφόρ, γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, όπου τις πρωινές ώρες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και στα ημιορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα αυξημένες, με λίγες σποραδικές βροχές και στα ορεινά της Θεσσαλίας λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και, από το απόγευμα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Για αύριο, Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία, θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.



    ΣΧΟΛΙΑ