• Κοινωνία

    Καιρός: Με τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

    • NewsRoom

    Πηγή: Pinterest


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές στην Κρήτη και στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων. Θα υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες στις περιοχές αυτές, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.

    Τα φαινόμενα από το βράδυ στην Κρήτη πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται και στην Εύβοια.

    Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί, τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Το πρωί θα υπάρξει κατά τόπους παγετός στη δυτική Μακεδονία.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 η 4 και στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Ήπειρο από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στην Εύβοια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Κρήτη. Από το μεσημέρι, οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανόν να είναι τοπικά έντονα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες, στις νοτιότερες περιοχές, θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΣΑΜΟΣ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Για αύριο, Τρίτη, στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα.

    Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κρήτη και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων πιθανώς να είναι έντονα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ