• Κοινωνία

    Καιρός: Με καταιγίδες και κρύο ξεκινά η νέα κακοκαιρία- Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα

    • NewsRoom


    Έρχονται χιόνια

    Για σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, στα νότια αναμένονται τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νότια θα ενταθούν και στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 και στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στην Ήπειρο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 5 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξουν ομίχλες στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 4 με 6, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα νότια τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Στις Κυκλάδες αναμένονται τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Από το απόγευμα αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή θα υπάρξει ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Για αύριο, Πέμπτη, στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη θα εξασθενήσουν.

    Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ