• Κοινωνία

    Καιρός: Με καύσωνα μας υποδέχεται ο Σεπτέμβρης – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

    • NewsRoom


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Τους 40 βαθμούς θα αγγίξει και πάλι το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές της χώρας, με τον καύσωνα να συνεχίζεται στο αμείωτο την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη.

    Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο βαθμιαία 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όμως στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

    Αναλυτικά:

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Aίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στη θάλασσα Κυθήρων και τον Κορινθιακό, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 και κατά τόπους 39 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.



    ΣΧΟΛΙΑ