• Κοινωνία

    Καιρός: Κορυφώνεται η κακοκαιρία με βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα

    καιρος κακοκαιρια


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη την Ελλάδα

    Σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται βροχές σε όλη τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες πιο πυκνές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές νωρίς το πρωί και εκ νέου από τις βραδινές ώρες, με πρόσκαιρη ύφεση των φαινόμενων στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα κατά τόπους πυκνές.

    Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις με βροχές, κατά διαστήματα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν βροχές και, κυρίως στα νότια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες, κατά τόπους πυκνές στη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε και τα φαινόμενα από τα δυτικά θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα νότια, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές, πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Για αύριο, Παρασκευή, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, καταιγίδες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και, κατά διαστήματα, στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και πιθανώς στις νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων, πρόσκαιρα στα νότια έως 8 μποφόρ.

    Σταδιακά, από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα μέρη, οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ