• Κοινωνία

    Καιρός: Καθαρός ουρανός λίγο πριν τη…μπόρα

    • NewsRoom
    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πιθανότητα ασθενών βροχών θα υπάρξει το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, που το βράδυ θα φτάσουν στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

    Μακεδονία, Θράκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία νότιοι, 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Αραιές νεφώσεις αναμένονται στα βόρεια από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Αύριο, Τετάρτη, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

    Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ