• Κοινωνία

    Καιρός: Καταιγίδες και ραγδαία πτώση θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Πρόγνωση του καιρού

    Πρόγνωση του καιρού


    Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και, από το μεσημέρι, στην ανατολική Πελοπόννησο, θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

    Αττική

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και, προς το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και ιδιαιτέρως στη Χαλκιδική) θα είναι τοπικά ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι  4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και, από το μεσημέρι, στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα το απόγευμα στη Θεσσαλία θα σταματήσουν και από το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά και βόρεια, οι άνεμοι θα πνέουν 5 με 6 μποφόρ και το πρωί στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν, κυρίως στην Κρήτη από το απόγευμα, τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στις Κυκλάδες βόρειοι, 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα νότια, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια.



    ΣΧΟΛΙΑ