• Κοινωνία

    Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες θα κάνουν σήμερα την εμφάνισή τους

    Πρόγνωση του καιρού

    Πρόγνωση του καιρού


    Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, αρχικά στο Ιόνιο, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση και ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

    Αττική

    Νεφώσεις αναμένονται για σήμερα, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Για σήμερα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες, που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και αργότερα στις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Για αύριο αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στο νότιο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς την Εύβοια. Τις πρωινές ώρες από τα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.



    ΣΧΟΛΙΑ