• Κοινωνία

    Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και άνοδος της θερμοκρασίας – Πού επιμένουν οι βροχές

    • NewsRoom
    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ,στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές,  ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο προς το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Θράκη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Αργά το βράδυ, θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ και στα νότια προς το απόγευμα πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Αργά το βράδυ, στα βόρεια, θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ, θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

    Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μέρη, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σταδιακά θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ