• Κοινωνία

    Καιρός: «Γκρίζα» και η σημερινή ημέρα με βροχές και καταιγίδες

    • NewsRoom
    Καιρος βροχερος


    Για σήμερα, Παρασκευή, στη δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως από το απόγευμα στα νότια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.

    Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στις βόρειες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

    Αττική

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Λίγα χιόνια ίσως υπάρξουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως από το απόγευμα στα νότια, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία, θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, το πρωί στα βόρεια και σταδιακά από το μεσημέρι στα νότια, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Νεφώσεις αναμένονται, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου πιθανώς τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία, θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων, ξεκινώντας από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Σάββατο

    Για αύριο, Σάββατο, στα δυτικά ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, την Κρήτη και, από αργά το απόγευμα, στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ