• Κοινωνία

    Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές και ισχυρούς ανέμους – Πού θα χιονίσει

    • NewsRoom
    Καιρός: Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

    Καιρός: Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, έως το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια και από το βράδυ στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και νωρίς το πρωί στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

    Μακεδονία, Θράκη

    Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και το πρωί στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ στα νότια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο και από αργά το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο.

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και νωρίς το πρωί στα ημιορεινά της Ηπείρου. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού θα υπάρξει τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

    Βαθμιαία, από το μεσημέρι και από τα βόρεια, θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 και στην Ήπειρο έως και 8 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που το βράδυ θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα μέρη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στη νότια Πελοπόννησο το βράδυ πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Λίγες νεφώσεις θα υπάρξουν, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 και στη νότια Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα νότια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

    Αττική

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Για αύριο, Παρασκευή, στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς τις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.



    ΣΧΟΛΙΑ