• Κοινωνία

    Καιρός: Επιστρέφουν τα σύννεφα – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

    • NewsRoom
    καιρός


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη, 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Tοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο Θρακικό τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις στα βόρεια και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη

    Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν, τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

    Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί, 5 με 6  μποφόρ και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.



    ΣΧΟΛΙΑ