• Κοινωνία

    Καιρός: Επέστρεψε η κακοκαιρία – Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι


    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη την Ελλάδα

    Για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα στη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τις βραδινές ώρες θα φθάσουν πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν και στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς, 5 με 7 μποφόρ και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

    Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, όπου πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4  μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τρίτη

    Για αύριο, Τρίτη, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και, μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στο Αιγαίο, καταιγίδες. Στα υπόλοιπα μέρη ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ